Proiect județean interdisciplinar „Pentru natură, pentru un aer curat!”, an școlar 2023-2024

Copiii, devin din ce în ce mai activi, mai creativi, mai plin de imaginație. Pentru a valorifica cât mai bine acest potențial, proiectul „Pentru natură, pentru un aer curat!” își propune să dezvolte aceasta comoară canalizând-o spre capacitatea de a lega prietenii bazate pe sinceritate, încredere reciprocă, altruism, pasiuni şi interese comune. Prin acest proiect de parteneriat educaţional, dorim să le oferim copiilor ocazia de a se manifesta creativ, arătându-ne viziunea lor asupra lumii, având astfel ocazia să-şi dezvolte spiritul de lucru în echipă și obţinând satisfacţii maxime.

Activitățile proiectului, prin care ne propunem să aducem în prim plan creațiile și lucrările copiilor, dar să le insuflăm şi plăcerea de a lupta pentru un mediu sănătos și propice dezvoltării lor personale, sunt:

  • Ateliere de lucru : cadrele didactice participante vor organiza activități specifice profilului instituției școlare, având ca temă principală natura, protejarea mediului, reciclarea, schimbări climatice și vor realiza un colaj sau un video sugestiv pentru activitatea realizată, care va fi expediat organizatorilor pe adresa de e-mail proiectmediucurat@gmail.com.
  • Desene tematice : se acceptă orice tehnică de lucru inclusiv grafică pe calculator și se vor aborda temele natura, protejarea mediului, reciclarea și schimbări climatice
  • Concurs județean interdisciplinar cu tema „Mascota eco: se adresează copiilor din ciclul primar, gimnazial și liceal din instituții de învățământ preuniversitar și extrașcolar, care vor realiza o mascotă din materiale reciclabile, naturale cu tehnici de lucru diferite, având înălțimea maximă de 30 cm. Se vor face trei fotografii ale mascotei din față, spate și lateral și o fotografie cu mascota împreună cu echipa de lucru și se vor expedia pe adresa de e-mail proiectmediucurat@gmail.com.
  • Flashmob – Dansăm pentru natură! : se va face un scurt video de maxim 3 minute cu dansul realizat și va fi expediat pe adresa de e-mail proiectmediucurat@gmail.com.
  • Aplicații practice – ecologizare, plantare, promovare mediu curat: cadrele didactice participante vor organiza activități practice în curtea instituției sau în orizontul local și vor realiza un colaj sau un video sugestiv pentru activitatea realizată, care va fi expediat organizatorilor pe adresa de e-mail proiectmediucurat@gmail.com.

Pentru ediția din acest an școlar, Palatul Copiilor Arad a avut ca parteneri Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad, Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” Jibou, Liceul Tehnologic „Florian Porcius” Rodna, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Abrud, iar expoziția virtuală poate fi vizualizată aici.

Share

Articole similare