Proiect județean interdisciplinar „Pentru natură, pentru un aer curat!” – regulament

Copiii, devin din ce în ce mai activi, mai creativi, mai plin de imaginație. Pentru a valorifica cât mai bine acest potențial, proiectul „Pentru natură, pentru un aer curat!” își propune să dezvolte aceasta comoară canalizând-o spre capacitatea de a lega prietenii bazate pe sinceritate, încredere reciprocă, altruism, pasiuni şi interese comune. Prin acest proiect de parteneriat educaţional, dorim să le oferim copiilor ocazia de a se manifesta creativ, arătându-ne viziunea lor asupra lumii, având astfel ocazia să-şi dezvolte spiritul de lucru în echipă și obţinând satisfacţii maxime.

Activitățile proiectului, prin care ne propunem să aducem în prim plan creațiile și lucrările copiilor, dar să le insuflăm şi plăcerea de a lupta pentru un mediu sănătos și propice dezvoltării lor personale, sunt:

  • Ateliere de lucru : cadrele didactice participante vor organiza activități specifice profilului instituției școlare, având ca temă principală natura, protejarea mediului, reciclarea, schimbări climatice și vor realiza un colaj sau un video sugestiv pentru activitatea realizată, care va fi expediat organizatorilor pe adresa de e-mail proiectmediucurat@gmail.com.
  • Desene tematice : se acceptă orice tehnică de lucru inclusiv grafică pe calculator și se vor aborda temele natura, protejarea mediului, reciclarea și schimbări climatice
  • Concurs județean interdisciplinar cu tema „Mascota eco: se adresează copiilor din ciclul primar, gimnazial și liceal din instituții de învățământ preuniversitar și extrașcolar, care vor realiza o mascotă din materiale reciclabile, naturale cu tehnici de lucru diferite, având înălțimea maximă de 30 cm. Se vor face trei fotografii ale mascotei din față, spate și lateral și o fotografie cu mascota împreună cu echipa de lucru și se vor expedia pe adresa de e-mail proiectmediucurat@gmail.com.
  • Flashmob – Dansăm pentru natură! : se va face un scurt video de maxim 3 minute cu dansul realizat și va fi expediat pe adresa de e-mail proiectmediucurat@gmail.com.
  • Aplicații practice – ecologizare, plantare, promovare mediu curat: cadrele didactice participante vor organiza activități practice în curtea instituției sau în orizontul local și vor realiza un colaj sau un video sugestiv pentru activitatea realizată, care va fi expediat organizatorilor pe adresa de e-mail proiectmediucurat@gmail.com.

Pentru a participa la proiect, cadrele didactice vor completa formularul de înscriere în perioada 8-19 mai 2024, urmând a realiza una sau mai multe activități din proiect și a expedia imagini/video din timpul activităților pe adresa de e-mail proiectmediucurat@gmail.com, până în data de 3 iunie 2024. Se va avea în vedere implicarea tuturor copiilor în desfășurarea în cât mai bune condiții a proiectului.

Echipa de proiect va folosi imaginile primite și le va include într-o expoziție digitală, realizată cu ajutorul aplicației Padlet, urmând ca în data de 5 iunie 2024 să distribuie pe adresele cadrelor didactice participante un link către această expoziție, pentru a celebra Ziua Mondială a Mediului, sperând ca activitățile derulate să trezească interesul celorlalți membrii ai comunității și să conștientizeze importanța păstrării și protejării unui mediu curat.

Proiectul nu este cu taxă de participare, elevii implicați vor primi diploma micului ecologist, iar elevii participanți la concursul de mascote vor fi recompensați cu diplome de locul I, II sau III în funcția de clasamentul stabilit pe categoria de vârstă, în limita a 30% din participanți.

Concursul județean interdisciplinar „Pentru natură, pentru un aer curat” este cuprins în  Calendarul Proiectelor de Educație Extrașcolară Județene Arad, 2023-2024, nr. 809/4/29.11.2023, poziția 49.

Fișa de înscriere se poate descărca de aici.

Share

Articole similare