35 de județe prezente la „Vreau să fiu cercetător”, ediția a VII-a

În perioada 14-18 februarie 2022 s-a desfășurat o nouă etapă a Concursului Județean de Matematică Distractivă „Vreau să fiu cercetător”, concurs care s-a adresat copiilor de la ciclul primar, ciclul gimnazial și ciclul liceal și a reprezentat o etapă de selecție în vederea participării la Concursul Național „Știința ca o joacă”.

Devenit deja un concurs cu tradiție la Palatul Copiilor Arad, activitatea din acest an școlar s-a desfășurat direct, fiecare cadru diadactic coordonator organizând desfășurarea probei la nivelul instituției participante, indirect, prin trimiterea testelor comisiei organizatoare de la Palatul Copiilor  Arad și  on-line , prin completarea testului în formatul electronic. Testul a constat în 10 probleme de matematică, adaptate nivelului de școlarizare al participanților, fiecare problemă având 10 puncte. Pentru a se califica la etapa națională, participanții au trebuit să acumuleze cel puțin 70 de puncte.

Ediția din anul școar 2021-2022 a reunit peste 3600 de participanți, din 35 de județe (Arad, Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani. Brăila, Brașov, București, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Moldova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea și Vrancea) și din Republica Moldova. La etapa națională, pentru secțiunea de matematică distractivă, s-au calificat 2597 de elevi.

Subiectele și baremele pot fi descărcate de mai jos:

PARTICIPARE

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Articole similare