Romanian English French German Hungarian Italian Spanish
Sportive
Cercul de judo
Prof. Coord. Rus Daniel

Se spune ca un judoka trebuie sa aiba calitatile tuturor sportivilor picioare de sprinter, stabilitatea si promptitudinea unui scrimer, privirea cuprinzatoare a jucatorului de tenis, supletea gimnastului, inteligenta jucatorului de sah.... Dincolo de aptitudinile naturale, ale celor care se dedica sportului complet judo ’sport al corpului si mintii’ aceste calitati se pot împlini numai printr-o munca asidua, printr-un antrenament complex. Datorita particularitatiilor sale de abordare (exersare auto-dirijata, lucru cu partener, autodozarea efortului,etc.), judo-ul poate fi practicat, la orice vârsta, de catre barbati si femei deopotriva. Prin certele sale valente educative, judo-ul contribuie substantial la formarea si dezvoltarea personalitatii practicantului.Spiritul de fair-play, cinste, respect fata de adversar, sunt doar câteva din trasatuurile de caracter ale unui judoka si care sunt dublate de calitatile morale si de vointa ca: spirit de lupta, curaj, calm, încredere în fortele proprii întregesc armonios personalitatea sa. Judo este un sport pentru toate vârstele. În marile dojo-uri din Japonia, America, Europa se pot vedea tineri si vârstnici antrenându-se pe acelasi tatami. Este cel mai bun argument adus valorii sale de sport de întretinere. Scopul principal al cercului este atragerea unui numar cat mai mare de copii catre miscare, extindere si relaxare lucru care ajuta la mentinerea zilnica a starii de sanatate. Cei ce doresc sa practice acest sport , sunt asteptati sa se inscrie la Palatul Copiilor Arad , la cercul de Judo .

ORAR

Luni
Marti
Miercuri
Joi
Vineri
14-16
16-18
16-18
1630-1830
1630-1830
16-18
18-20
18-20
 
 
18-20
 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 
Cercul de tenis de masa
Prof. Coord. Roman Bogdan

Tenisul de masa este unul din sporturile cele mai raspândite în rândurile elevilor. Prin specificul lui este un joc sportiv ,,de sala" ceea ce face posibila practicarea lui pe tot parcursul anului indiferent de starea vremii . Fiind descrise aceste optiuni, specificului sportului face posibila practicarea acestuia în cadrul cercurilor de elevi din, Institutiile de învatamânt si din cadrul PALATELOR COPIILOR . Învatarea tenisului de masa este accesibila de la o vârsta frageda 6- 7 ani .
"Fericit este acel copil a carui talent este descoperit"
Obiective:
 • Dezvoltarea capacitati de miscare necesare practicari tenisului de masa .
 • Învatarea si repetarea procedeelor si actiunilor tactice în vederea practicari avantajoase si atractive a tenisului de masa în timpul liber .
 • Acordarea atentiei sporite asupra favorizari si îmbunatatiri stari de sanatate adaptate vârstei si sexului pentru practicarea tenisului de masa .
 • Dezvoltarea trasaturilor de caracter specifice vârstei; prin sport - tenisul de masa - adaptabilitatea la cerintele concursurilor, întrecerilor, implicit la cerintele societati moderne .
Obiective de referinta:
 • Învatarea si repetarea prizei , a pozitiei corecte de baza a corpului si a derivatelor acestuia { static si din deplasare }.
 • Învatarea deplasarilor antero-posterioare si laterale necesare coordonari miscarilor specifice jocului tenisului de masa .
 • Realizarea actiunilor motrice specifice ramuri de sport , tenis de masa .
 • Corectarea si aplicarea pozitiei de baza necesara practicari jocului .
 • Integrarea si aplicarea procedeelor tehnice în actiuni tactice , apoi complexe.
 • Aplicarea si folosirea cunostintelor igienico-sanitare înainte si dupa desfasurarea activitatilor practice în timpul antrenamentului .
 • Sa aplice procedee de calire a organismului specifice factorilor de mediu .
 • Asigurarea dobândiri cunostintelor tehnice minime necesare practicari jocului .
 • Aplicarea cunostintelor tehnice bazata pe abordarea actiunilor tactice simple si ulterioare complexe în vederea obtineri victoriei.
 • Folosirea cunostintelor tehnico-tactice în jocul de simplu si dublu

ORAR

Luni
Marti
Miercuri
Joi
Vineri
14-16
14-16
14-16
14-16
15-17
16-18
16-18
16-18
16-18
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 
Cercul de aerobic
Prof. Coord. Farcuta Elza

In ultimul deceniu, g-18imnastica aerobica a castigat teren si in Romania, fiind practicat cu entuziasm atat in randul adultilor cat si in randul copiilor. Cercul de gimnastica aerobica capata contur in anul 2002 datorita numarului mare de copii, doritori de a practica acest sport extreme de interesant. Este un sport care are la baza exercitii specifice continand elemente specifice, pasi de baza, pasi de dans si exercitii de mobilitate toate executate pe fond muzical. Obiectivele principale propuse sunt mentinerea starii de sanatate, modelarea corporala, dezvoltarea tinutei artistice si dezvoltarea mobilitatii articulare. Cercul de gimnastica aerobica este vizitat saptamanal de un numar foarte mare de copii cu varste cuprinse intre 4- 18 ani, fiind impartiti pe diferite categorii de varsta. In cadrul cercului functioneaza si o grupa de performanta, (aici fiind selectati cei mai talentati copii) grupa care participa la numeroase concursuri internationale, nationale si judetene obtinand o serie de locuri fruntase, lucru care dovedeste munca depusa de acesti copii. Scopul principal al cercului este atragerea unui numar cat mai mare de copii catre miscare, extindere si relaxare lucru care ajuta la mentinerea zilnica a starii de sanatate.

ORAR

Luni
Marti
Miercuri
Joi
Vineri
Sambata
1430-1630
1630-1830
1430-1630
1730-1830
13-15
10-12
1630-1830
 
1630-1830
 
15-17
12-14
 
 
1830-1930
 
17-19

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 
Cercul de orientare turistica
Prof. Coord. Barkasz Daniel

Cercul de ORIENTARE TURISTICA are o mare traditie la Palatul Copiilor din Arad. Înca din anii '60, cercul a fost condus de pionerul turismului aradean - Czédly Károly, urmat apoi de alti îndragostiti ai naturii. Orientarea este sportul sanatatii, fiindca ofera copiilor ce au nevoie mai mult: miscare în aer liber, ozonat, în mijlocul padurii. Aceasta activitate înbina dezvoltarea calitatilor fizice, cu perfectionarea aptitudinilor psihice, intelectuale, ale elevilor, deoarece învingatorul este numai cel care parcurge traseul (în functie de cunostintele teoretice si pregatirea fizica). Petrecând timpul liber în natura, copiii descifreaza secretele hartilor, în cadrul excursiilor se initieaza în orientare si în drumetia montana, sunt educati în spirit ecologic. Organizam si participam la competitii locale si nationale de orientare sportiva, excursii tematice, atât în judet cât si în alte zone turistice, actiuni culturale pe tematica montana si de protectia mediului. Cercul nostru se mândreste cu rezultate deosebite: perfomante de nivel national (doua locuri I. la Campionatele Nationale ale Elevilor si nenumerate clasari pe podiu la concursuri interjudetene), actiuni cu caracter de masa (cu 200 de participanti), dar credem ca mult mai important este câstigul de sanatate al fiecarui copil, care s-a alaturat modului nostru de viata legat de miscare în padure, stadionul orientarii.

ORAR

Miercuri
Joi
Sambata
16-17
16-17
9-14
17-18
17-18
 
18-19
18-19
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 
Cercul de karate
Prof. Coord. Balazs Emanuel

Ca proprietate culturala straveche a Japoniei Ju-jutsu este gasit în referirile istorice înca din zorii civilizatiei japoneze. Suluri stravechi si alte documente timpurii arata practicanti de Ju-jutsu utilizând lovituri, strangulari, imobilizari si manevrarea articulatiilor gasite în mod obisnuit în Artele Martiale recente. Deci se poate spune ca Ju-jutsu este mama tuturor Artelor Martiale japoneze. Nihon Ju-jutsu este un sistem bazat pe tehnici obisnuite în stiluri vechi dar modernizate si organizate în asa fel încât sa usureze învatarea si practica. Loviturile manevrele articulare, strangularile, aruncarile si imobilizarile sunt utilizate penntru a crea un sistem cuprinzator de autoaparare. Filozofia din Nihon Ju-jutsu este de a dezvolta practicarea zilnica prin intermediul mintii si corpului individului. Antrenamentul regulat dezvolta asadar echilibrul, viteza si forta. Profitând de forta adversarului, un practicant cu calitati fizice slabe poate sa controleze cu forta minima un adversar mult mai puternic. Controlul exersat permite folosirea unor tehnici corespunzatoare situatiei. Nihon Ju-jutsu instruieste mai degraba controlul decât folosirea fortei excesive în aparare de aceea, scopul practicarii este de a dezvolta echilibrul si pacea. “Învata sa lupti pentru a nu avea nevoie de lupta.”

ORAR

Luni
Marti
Miercuri
Joi
Vineri
15-17
15-17
15-17
15-17
15-17
 
17-19
17-19
17-19
17-19

 

2731620746.jpg 3539980579.jpg 3677050413.jpg 3863707549.jpg

1416340365.jpg 2984464788.jpg 4131597124.jpg 990556463.jpg

2907150410.jpg 1299100532.jpg 245284259.jpg

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 
Cercul de Sah

Prof. Coord. Cosma Mitica

Sahul - numit si sportul mintii isi are originile in Asia si a aparut in anii dinaintea erei noastre, este un sport a carui popularitate este intr-o continua crestere deoarece contribuie la dezvoltarea gandirii si a trasaturilor de caracter a copiilor. De asemenea, constituie un mijloc de recreere activa, studiul si practicarea lui fiind accesibile tuturor deoarece nu necesita conditii deosebite de desfasurare si costuri mari.

Sahul este infruntare intre doua gandiri si vointe, cu elemente de statica si stategie care isi gasesc corespondent in arta militara, in aceasta lupta in care combatantii pornesc cu sanse egale, victoria va surade celui mai clar vazator, mai bine pregatit si care rezista mai mult solicitarii nervoase din timpul jocului.

ORAR

Marti
Miercuri
Joi
Vineri
Sambata
14-16
15-17
14-16
16-18
12-16
16-18
17-18
16-18
 
 
18-19
 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 


Parteneri si sponsori

http://www.icetech.ro

Parteneri

 • Liceul "Francisc Neuman"
 • Liceul C.F.R
 • Şcoala Specială Şiria
 • Cercul Militar Arad
 • Şcoala Generală "Ioan Slavici", Şiria
 • Şcoala Generală Galşa
 • Direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului
 • Palatul Copiilor Cluj-Napoca
 • Altalanos Muvelodesi Kozpont Oroshzava - Ungaria
 • Administraţia Parcului Natural Lunca Mureşului
 • Asociaţia ARTEAM Arad
 • Şcoala Specială Şiria
 • Bekes Megyei Tudashaz es Konyvtar Bekescsaba -Ungaria
 • Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad
 • Asociaţia Millennium Center, Arad
 • Şcoala şi Grădiniţa Românească Lucian Magdu, Battonya- Ungaria
 • Hulebackgymnasiet,Molnlycke, Suedia
 • Botsmanskolan, Molnlycke, Suedia
 • Harryda Kommun, Molnlycke, Suedia
 • Rotary Club Newport, SUA
 • "Liszt Ferenc"Alapfoku Muveszeti Iskola Oroshaza - Ungaria
 • Centrul de Creaţie al Copiilor Ialoveni - Republica Moldova
 • Grădiniţa P.P.20 Arad
 • Megyei Konyvtar Es Human Szolgaltato Centrum Bekescsaba - Ungaria
 • Pecsi Ifjusagi Kozpont - Pecs - Ungaria
 • Şcoala Generală Nr. 4 Vulcan
 • Clubul Copiilor Lipova
 • Clubul Copiilor Ineu
 • Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
   

  Conducere

  Director:Prof. Ioana Lung
  Contabilitate: ec. Aurora Ţurlea
  Secretariat: Rodica Rusu
  Administraţie: Cseri Petru

  Facebook

  Cine e online

  Avem 29 vizitatori online
  Web Design Arad, Webdesign Arad